GGD

GGD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De GGD Hart voor Brabant volgt alle kinderen in onze regio vanaf hun geboorte tot hun achttiende jaar. We beantwoorden vragen van ouders en verzorgers over gezondheid, opvoeding en opgroeien. We helpen je als iets anders gaat dan jij verwacht. We willen er zijn voor jou en je kind. Voel je welkom! Je vindt ons consultatiebureau Berghem in het gebouw van de Tweede Stroming.

 

Wanneer nodigt de GGD je uit tijdens de basisschoolperiode?

Als jouw kind 5/6 jaar is:

We bespreken de gezondheid en de ontwikkeling van jouw kind.

Ook meten we de lengte en het gewicht van jouw kind. Ook testen we op deze leeftijd de oren en de ogen. Meer informatie over de ogentest? Volg deze link.

 

Als jouw kind 9/10 jaar is:

Voor zijn of haar 10e verjaardag nodigen wij jouw kind uit op het consultatiebureau voor de vaccinaties tegen difterie, tetanus en polio (dtp) en bof, mazelen en rodehond (bmr). Je kind krijgt twee vaccinaties, in de bovenarmen. Tijdens de afspraak meten we de lengte en het gewicht van jouw kind. We bespreken met jou de groei en de ontwikkeling. Meer informatie over de vaccinaties? Volg deze link.

 

TIP: Bereid je voor op de afspraken. Heb je vragen? Neem ze mee! Zo voorkom je dat je iets vergeet te vragen tijdens het gesprek.


Samenwerking met school

De GGD jeugdgezondheidszorg werkt samen met school. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen nemen deel aan de Zorg Advies Team op school. Voor de ontwikkeling of gezondheid van kinderen is het goed om andere organisaties te praten. Als het gesprek over jouw kind gaat, bespreken we dit altijd eerst met jou.  

 

Meer informatie en contact

Heb je vragen? Wil je tips of adviezen over de opvoeding van jouw kind? Heb je zorgen over de ontwikkeling van jouw kind? Maak dan een afspraak met de GGD Jeugdgezondheidszorg via telefoonnummer 0900 463 6443 (keuze 2). We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Kijk ook eens op onze website.

Of rechtstreeks via de contactpersoon van de Fonkeling:

Rian van Nistelrooij, jeugdverpleegkundige, e-mail: cbberghem apestaart ggdhvb punt nl

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren