Meedoen is belangrijk

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

 

Inwoners van de gemeente Oss kunnen een beroep doen om Stichting Leergeld en/of op de regeling 'Meedoen is belangrijk' (gemeente Oss). 

 

Leergeld komt bij u thuis. U hoeft dus niet naar een loket. Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld uw situatie. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen? Wat kunnen ander instanties, zoals de gemeente, voor u betekenen? En wat kan Leergeld voor u doen? Leergeld werkt samen met verenigingen, scholen en bedrijven. Zo kan Leergeld er voor zorgen dat u bijvoorbeeld maar de helft van de normale contributie betaalt. Of dat u heel goedkoop een fiets kunt aanschaffen voor uw kind. Voor een schoolreisje kunnen we bekijken of er speciale afspraken met de school gemaakt kunnen worden. Kan dat allemaal niet of is het nog steeds te duur voor u, dan kan Leergeld wellicht bijspringen.

‘Meedoen is belangrijk’ is een (financiële) regeling van de gemeente Oss voor mensen met een laag inkomen. Met deze regeling kunt u en uw gezin meedoen met activiteiten die anders te duur zijn. De regeling ‘Meedoen is belangrijk’ bestaat uit een aantal financiële tegemoetkomingen. Om in aanmerking te komen moet wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden.

 

Meer informatie kunt u vindt u op de websites van Stichting Leergeld en/of de gemeente Oss.

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...